Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

2η Εργασία-Επείγον

Συνάδελφοι, καλησπέρα σας। Σας χαιρετώ όλους και τον καθένα ξεχωριστά। Πολλές ημέρες τώρα είμαι δέκτης πολλών παραπόνων από διάφορους συναδέλφους για το επίμαχο θέμα της 2ης εργασίας μας। Απόφάσισα τελικά να στείλω μήνυμα στον επιμορφωτήμας το οποίο σας το κοινοποίησα και ταυτόχρονα το "αναρτώ¨στο ιστολόγιό μας.

Κύριε ΠολάτογλουΑντιλαμβάνεστε πιστεύω τις αντικειμενικές δυσκολίες που συναντούμε όλοι μας (επιμορφούμενοι) στη νέα σχολική χρονιά που είναι ιδιαιτέρως "ιδιαίτερη"
Το να προλάβουμε να ανταποκριθούμε στις εργασίες μας είναι τόσο δύσκολο που .........θυμίζει καταστάσεις που περνάει η "Ελλαδιτσα" μας.
Θεωρώ πως πρέπει να δείτε σοβαρά το ενδεχόμενο παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας αλλά και της ελάφρυνσης του συνόλου των εργασιών (σας τονίζω ότι δεν ειμαι φυγόπονος)
Συγκεκριμένα!
1. Είναι αδύνατον να στηθεί σχέδιο μαθήματος που πρέπει να "δοκιμασθεί" κιόλας στην τάξη. Χρονικά δεν μπορούμε να προλάβουμε να διδάξουμε αντίστοιχη ύλη (ότι οι μαθητές δεν έχουν βιβλία καν) που να δικαιολογεί ένα σχέδιο μαθήματος (π.χ εγώ προσωπικά διδάσκω σε Γυμνάσιο και πρόθεσή μου ήταν ένα σχέδιο-σενάριο πάνω στη φυσική της Α Λυκείου. Φανταστείτε την ανατροπή..........).
2. Σε τάξεις που ακόμη δεν έχουν "παγιωθεί" ως σύσταση πόσο εύκολο είναι να βρεις 2ωρο και να "στείσεις" όλη τη διαδικασία της συγκρότησης ομάδας και εκπόνησης από αυτές ενός έστω στοιχειώδους έργου.
3. Σε συνάρτηση με το προγούμενο φαντάζει εξίσου δύσκολο να σταθείς σε ένα γεγονός (που πιθανόν να προκαλέσεις) ώστε να δεις αντιδράσεις και να το αντιμετωπίσεις.
Υ.Γ. Σας δηλώνω ότι οι παραπάνω ανησυχίες είναι και πολλών άλλων συναδέλφων από διάφορα κέντρα επιμόρφωσης..

1 σχόλιο:

  1. Στο μυαλό μου έρχεται μια κουβέντα του Κου Πολάτογλου την πρώτη μέρα της δεύτερης φάσης της επιμόρφωσής μας. Αναφερόταν στα θέματα που θα συζητούσαμε τις τρεις εκείνες ημέρες. Την τελευταία είπε "θα σας πω για τις εργασίες που θα έχετε να κάνετε". Από κάποιον συνάδελφο τέθηκε το ερώτημα: Εργασίες ;;; Γιατί ο πληθυντικός;; Αναπάντητο. Όλοι θεωρήσαμε ότι αναφέρθηκε ο πληθυντικός λόγω του πλήθους των συναδέλφων. Τώρα ελπίζω όλοι να καταλάβατε γιατί ο πληθυντικός!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή